Start het nieuwe schooljaar met een goede huiswerkplanning en de juiste leerstrategie!

Leren leren en leren plannen? “Pfff niet nodig!”, zeggen de meeste middelbare scholieren. Ze beginnen het schooljaar en als het huiswerk meer wordt, wordt hun motivatie minder of de motivatie blijft maar ze weten niet waar te beginnen. Ze maken geen of een onvolledige planning voor hun huiswerk. En met leren beginnen ze vaak te laat, ondanks al hun goede bedoelingen. Het resultaat aan het einde van de periode een berg stress, onnodige onvoldoendes en spanningen tussen ouders en kind. En dat alleen maar om het huiswerk.

Dat kan natuurlijk anders! Huiswerk maken hoeft niet saai te zijn. Faalangst over het leerwerk proberen we geen kans te geven met goed aangeleerde leergewoontes. En dat start allemaal met het leren hoe je een goede, realistische en haalbare planning voor het huiswerk maakt. En natuurlijk ook een planning waar plaats is voor sport, een bijbaantje, vrienden en andere leuke dingen! 

Inmiddels heb ik al meer dan 750 leerlingen van de middelbare scholen in Weert studiebegeleiding gegeven en meestal komen deze leerlingen naar mij toe als het vijf voor twaalf is. Ze hebben zelf ondervonden dat het lastig is om zich aan hun goede voornemens van leren te houden. Dat is niet gek, want al het nieuwe is lastig. En daarnaast is er veel afleiding van social media, games en telefoon. veel prikkels die het leren moeilijker maken. Daarom dit ‘Start smart – traject’. Ik wil leerlingen van de middelbare school een goede basis geven waar zij de rest van het schooljaar en de rest van hun schoolcarrière profijt van hebben. 

 

Studiebegeleiding in Weert

Goedemorgen Dayenne,
Ik wilde je nog even bedanken voor je hulp aan mijn dochter de afgelopen periode. Ze heeft er echt heel veel aan gehad. En dan bedoel ik niet alleen de punten maar vooral echt hulp bij het leren plannen en leren. Ik heb zo het idee dat ze na de zomer weer terug wilt komen.
Ik hoor dat ze je al wat punten heeft doorgestuurd. Ze is helemaal blij, trots en opgelucht. En ik ben blij voor haar en supertrots natuurlijk ☺️
Een mooie zomer en nogmaals ontzettend bedankt!

Moeder leerling 1 Gymnasium TTO

Jij vindt het toch ook vervelend als je: 

❌ Achterloopt met je huiswerk
❌ Je (faal)angst voelt voor een toets
❌ Een onvoldoende haalt omdat je te laat begint met het leren
❌ Geen overzicht hebt van je huiswerk
❌ Thuis weer ruzie hebt over schoolresultaten en of je wel genoeg doet
Laat in de avond nog moet leren of huiswerk moet maken
❌ Of heel vroeg op moet staan om toch nog die toets te leren

Dat kan natuurlijk anders! Hoe zou je dit vinden?

✔ Je hebt zonder stress jouw huiswerk altijd op tijd af.
✔ Je kunt een hele goede huiswerkplanning maken én je hier ook aan houden.
✔ Je leert met de juiste strategie toetsen te leren in minder tijd.
✔ Je weet hoe je het leerwerk het beste kunt leren, zodat je het op de toets ook nog weet.
✔ Jouw cijfers bijna allemaal uit voldoendes bestaan!
✔ Dat je na het avondeten niets meer aan school hoeft te doen.
✔ Thuis zijn er geen ruzies aan de eettafel over jouw huiswerk.
✔ Je minstens 1 dag en misschien zelfs wel 2 dagen huiswerkvrij bent in het weekend!
✔ Je met de juiste aangeleerde structuur van de rest van het schooljaar ook een succes kan maken.

Start Smart – studietraject

Hét leertraject waarbij leerlingen een goede basis en structuur neerzetten voor hun huiswerk,

waar ze het hele schooljaar profijt van hebben.

i

Je creëert structuur voor het maken van je huiswerk.

l

Je plant je huiswerk in een realistische, haalbare planning.

Je weet met de juiste leerstrategie de beste resultaten te behalen.

Z

Je maakt een succesvolle planning voor je eerste toetsweek.

Wat heb jij nodig om je huiswerk goed te plannen en te leren?

Start Smart is een leertraject voor leerlingen van de middelbare school in Weert, zij komen na school naar DB Studiebegeleiding gevestigd in ‘het Keenterhart’. Daar volgen zij zes weken studiebegeleiding ondersteund door 1-op-1 uitleg over leren leren en leren plannen.

Tijdens Start Smart krijgen de leerlingen een persoonlijke planner waarin zij samen met de studiebegeleiders leren plannen volgens een bewezen effectieve strategie. Ook ontvangen zij een hand-out met vakinstructies. Daarin zijn de leerstrategieën per vak uitgewerkt, zodat de leerling zelf gaat ondervinden wat wel en niet voor hem of haar werkt. Op iedere dag en ieder moment kunnen de leerlingen vragen stellen aan de studiebegeleiders en de bijlesdocenten zodat zij direct 1-op-1 geholpen worden met het plannen, maken, leren en overhoren van hun huiswerk.

Het Start Smart leertraject bestaat uit persoonlijke studiebegeleiding waarbij er individuele uitleg wordt gegeven over het leren leren en leren plannen.

 

De leerling is gemotiveerd om aan dit traject te beginnen en komt 2, 3 of 4 dagen in de week na school naar de studiebegeleiding. De studiebegeleiding is geopend vanaf 14:00 uur tot 18:00 uur. De leerling blijft minimaal 1 uur maar gaat pas weg als al het geplande maak- en leerwerk af is.

De leerling leert zelfstandig een haalbare, realistische planning te maken. En werkt aan een goede basis en structuur voor het huiswerk. Hij of zij leert met welke leerstrategieën de leerstof het beste eigen maakt wordt.

Samen met de leerling maken we een haalbare, succesvolle planning voor de eerstvolgende toetsweek. Met deze planning kan hij of zij na het traject zelfstandig thuis aan de slag. 

De resultaten worden behaald tijdens het traject dat zes weken duurt.
Het traject start op maandag 13 september en eindigt op vrijdag 22 oktober.

Kosten Start Smart