Hoe blijf je ook na die eerste week gemotiveerd je huiswerk maken?

Een nieuw schooljaar is altijd een nieuw begin. Nieuwe spullen, nieuwe schriften en goede voornemens er dit jaar toch weer echt wat van te maken.

Maar ben jij na die eerste week en na het invullen van de eerste pagina’s in je schrift nog steeds zo gemotiveerd? Of ga je langzaam weer wat slordiger schrijven? Schuif je stiekem je huiswerk alweer verder voor je uit? Met deze tips voorkom je dat.

Zorg voor structuur
Je weet je schooltijden, je weet wanneer je moet sporten, maar als je nu de vraag stelt en wanneer maak je, je huiswerk? Uhm ja straks. Waarom heb je daar geen vast tijdstip voor?
Zorg dat je dat wel hebt en dan je huiswerk maakt. Kom thuis, drink en eet even wat en ga direct aan het werk. Dat zorgt ervoor dat je ’s avonds voor het avondeten misschien al klaar bent, geen confrontatie aan tafel met je ouders (‘waarom is je huiswerk nog niet af?’). En om na het sporten ook nog eens je huiswerk te maken, daar heb je toch helemaal geen zin in!

Maak je huiswerk van de dag zelf
Vandaag huiswerk gekregen? Maak dat dan ook vandaag, daarmee voorkom je dat je het uitstelt na een andere dag. En daarmee voorkom je weer dat je achter de feiten aan loopt of moet stressen omdat je de dag ervoor wel heel veel huiswerk hebt dat af moet.

Maak van het weekend ook echt weekend!
Als je op de schooldagen je huiswerk maakt zoals hierboven beschreven dan hoef je op zaterdag niets te doen en op zondag zorg je dat je leert voor eventuele toetsen de week erna. Heerlijk sporten, lezen, met vrienden afspreken of even niets! Zorg dat het huiswerk af is, heb je ook geen confrontatie met je ouders en blijf jij lekker gemotiveerd om het te maken.

Plan niet alleen de leuke dingen, plan ook je huiswerk in en blijf net zo lekker bezig als die eerste schoolweek van het jaar!